השאלה האם מותר לטחון מזון שעשוי להיות נגוע בחרקים, כדי שיהיה מותר לאוכלו?
תשובת הרב
הדין הוא ש"אין מבטלין איסור לכתחילה", כלומר טחינת מזון כדי שהחרקים יתבטלו והמאכל יהיה מותר באכילה - אסורה. לכן אסור לטחון מזון שבמרבית המקרים הוא נגוע (לדוגמה פטרוזיליה), ומי שטחן מזון כזה אסור לו לאוכלו (אא"כ הטוחן לא ידע שהמזון נגוע).
מזון שנגוע רק לעיתים, כגון פרג, מותר לבודקו בדיקה קלה, ואם נמצא נקי מותר לטוחנו. מאכל שנבדק באופן יסודי המסיר בדרך כלל את החשש מתולעים, מותר לטוחנו וכך לצאת ידי כל חשש.
מומלץ לקרוא על הנושא בהרחבה בספר "בדיקת המזון כהלכה" להרב משה ויא, כרך א עמוד 134 ואילך.