חב''ד כל הלב לכל אחד
תרומה | לימוד יומי | חנות | בתי חב"ד | צור קשר
זמנים נוספים שקיעה: 19:13 זריחה: 6:07 י' בניסן התשפ"ד, 18/4/24
חפש במדור זה
אפשרויות מתקדמות
הודעות אחרונות בפורום

שאלות אחרונות לרב

(אתר האינטרנט של צעירי אגודת חב"ד - המרכז (ע"ר

הכנות לחג ולשבת
פינת ההלכה ומנהג


מאת: הרב יוסף שמחה גינזבורג
מדורים נוספים
שיחת השבוע 1602 - כל המדורים ברצף
לכל אחד ה'פרה' וה'גינה' שלו
יש חדש
שותפות נהפכת למעשה אישי
ניצבים
לדעת איך לבקש
התשובה בידנו
אוחו הקרעים
התורה הבטיחה שנשוב
תקיעת שופר בבסיס אמריקני
הכנות לחג ולשבת

שאלה: מה ההכנות שיש לעשות לקראת ראש השנה החל ביום חמישי ושישי?

תשובה: עירוב תבשילין: כדי שיהיה מותר לבשל ולעשות מלאכות אחרות בחג השני לצורך השבת (אבל לא בחג הראשון לצורך החג השני או לצורך השבת), תיקנו חז"ל לערוך בערב החג 'עירוב תבשילין'.

מכינים חתיכת בשר, דג, ביצה (או תבשיל חשוב אחר) בנפח 27 סמ"ק לפחות, ולצידו לחמנייה, פיתה או פרוסת לחם בנפח 54 סמ"ק לפחות. מייחדים אותן ל'עירוב תבשילין' ומברכים: "ברוך אתה... אשר קידשנו במצוותיו וציוונו על מצוות עירוב". מוסיפים ואומרים: "בעירוב הזה יהיה מותר לנו לאפות ולבשל ולהטמין ולהדליק נר ולתקן ולעשות כל צרכינו מיום טוב לשבת".

את הלחם והתבשיל יש לשמור במקרר לפחות עד שמסיימים לעשות בחג את כל ההכנות לשבת. ומצווה מן המובחר לברך על הלחם 'המוציא' (אם הוא כיכר שלמה) בסעודת שבת, ויש הנוהגים לברך עליו בסעודה שלישית.

את הבישולים וההכנות יש לעשות ביום השני בעוד היום גדול, כך שאפשר יהיה ליהנות מהתוצאות בחג עצמו.

מי ששכח לעשות עירוב תבשילין, או שעשה והעירוב נאכל בטרם הספיק להכין לשבת, ישאל רב כיצד לנהוג.

הדלקת הנרות: בערב ראש השנה מדליקים את הנרות בזמן הקבוע בלוחות. מי שלא הספיקה, תדליק מאש קיימת לפני הקידוש.

כיוון המקרר: במקררים בעלי פיקוד שבת דיגיטלי יש לזכור לכוונו לפעול שלושה ימים במתכונת שבת.

מקורות: טושו"ע ושו"ע אדמו"ר הזקן סי' תקיד וסי' תקכז.


 

   
תנאי שימוש ניהול מפה אודותינו כל הזכויות שמורות (תשס''ב 2002) צעירי אגודת חב''ד - המרכז (ע''ר)